De microbrouwerij van De Damse Brouwers vormt de aparte, ontspannen setting waar gastvrouw Sofie Somnel en chef Quinten Monteyne met bites en gerechten hun kunnen tonen. Bij het aperitief genieten we van kroketten van Ibérico met witloof en van tonkatsu van wagyu met rode kool en savora. Een mooie, smaakrijke aanzet naar bereiding van wijting met bloemkool en beurre noisette gevolgd door gelakte Mechelse koekoek met bereiding van zoete aardappel en polenta. Rijksmakende sabayon van Cuvée de Ranke met appel en amandel als garnituur.
– Gault & Millau 2024
“Quinten Monteyne, nieuwkomer en Prijs-Plezier laureaat van het jaar 2020, bevestigt opnieuw met zijn gastro bistro in een microbrouwerij. Het begint al met drie hapjes om te delen: knap gegaarde rundswang met yacon en pickles, Damme Noir paté met radijs en mizuna en smeuïge kroketjes van fazant. Gebakken makreel met bloemkool en ricotta is een vederlicht voorgerecht. Perfect gegaarde pladijs wordt verrassend gecombineerd met risotto en peterseliewortel. Het dessert is een onverwachte combinatie van tarte tatin met pastinaak, appel en munt: perfect gedoseerd, evenwichtig en… zalig! De ongedwongen, efficiënte bediening en de gezellige, huiselijke sfeer maken het compleet.”
– Gault & Millau 2023